Alonossos eiland

17 apr, 2023 | 0 Reacties

Alonissos is een Grieks eiland in de Egeïsche zee, het is het derde grootste eiland van de Sporaden en ook het noordelijke eiland. Het eiland Alonissos ligt vlakbij Skopelos. Het eiland Alonissos is beroemd om zijn uitzonderlijke schoonheid met de meest indrukwekkende afgronden in de Egeïsche Zee en zijn magische uitzicht.
Alonissos is ook de naam van een dorp op het eiland en een baai aan de zuidkant van het eiland. Velen vinden dat het eiland Alonissos het schoonste water van de Griekse Egeïsche Zee heeft.

Het dorp Alonissos ligt op het zuidelijke deel van het eiland. De landbouw op Alonissos is zeer ontwikkeld, vooral de landbouw en de wijngaarden, met als belangrijkste producten druiven en olijven. De visserij is een populair beroep op het eiland Het is een rustig eiland, de meeste dorpen zijn bescheiden en traditioneel met smalle straatjes en pittoreske gebouwen en huizen. Toeristen kunnen genieten van een vredige en rustige sfeer.

De belangrijkste haven van het eiland heet Patitiri, het is de hoofdstad van het eiland. Er zijn prachtige plaatsen rond Patitiri, zoals het dorp Rousoum, waar bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan prachtige stranden en ook de rustige sfeer kunnen proeven. Naast het dorp Rousoum zijn er vele mooie dorpen die een bezoek waard zijn, zoals: Votsi, Milia, Chrisi Milia, Steni Vala.

Zoals veel andere eilanden in de buurt is Alonissos veranderd door de aardbeving in 1965. Hele dorpen werden door de plaatselijke bevolking verlaten en herbouwd in veiliger gebieden. Ook Patitiri veranderde door de aardbeving en is nu een nieuw dorp, gebouwd door de bewoners van het eiland.

Door de aardbeving zijn de huizen van Patititri allemaal recent en geven ze een ander beeld dan de andere Griekse eilanden die meestal een kleine en zeer pittoreske haven hebben, vol traditionele huizen. Maar toch heeft het eiland en zijn dorpen hun natuurlijke schoonheid behouden. Geweldige dennenbossen omringen het prachtige eiland en zijn stranden. Het is de perfecte plaats voor gezinnen en stellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *