De magie van Delphi

17 apr, 2023 | 0 Reacties

Delphi, Griekenland is een van de populairste archeologische plaatsen in de omgeving. Op slechts ongeveer 180 kilometer afstand van Athene is dit een zeer populaire toeristische bestemming als men in Griekenland is.

Delphi, Griekenland kreeg zijn betekenis in de oudheid. Historisch gezien stond het bekend als het centrum van de wereld – het punt waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. Men geloofde dat als je in dit deel van Griekenland bent, je veel dichter bij de goden bent.

De plaats wordt beschouwd als magisch, en had een mysterie achter zich – waarvan de oude Grieken geloofden dat het het werk van de goden was. Hier werd het beroemde orakel van Delphi ervaren. Omdat het bekend stond als het centrum van verering voor de zoon van Zeus, Apollo, blijven anderen geloven dat zijn geest er nog steeds woont. Ambtenaren van de regering en koningen gingen naar het orakel van Delphi om te overleggen over belangrijke zaken – of het nu om persoonlijke of politieke zaken ging.

Bewoning in Delphi, Griekenland kan al in het Neolithicum worden getraceerd. Later werd het een belangrijk centrum voor religie en politiek. Dit was rond het latere deel van de Myceense periode.

De stad Delphi ligt op de rand van een klif. Het heiligdom van Apollo is te vinden op het midden ervan. Een theater en een groot stadion zijn te vinden in dit deel van Griekenland. Rondom de plaats staan monumenten, die je terugbrengen naar de grote gebeurtenissen in de oude Griekse geschiedenis. Het museum van Delphi bewaart hun historische kunstwerken, en een rondleiding op deze plaats is zeker de moeite waard.

In Delphi, Griekenland, vonden ook veel culturele activiteiten plaats, of het nu gaat om theatervoorstellingen of atletische evenementen zoals de Pythische Spelen. Deze Pythische Spelen werden om de vier jaar gehouden om Apollo te eren. Hierdoor verdiende Delphi nog een stempel in de geschiedenis van het oude Griekenland.

Een rondreis naar Delphi zou een fascinerende ervaring zijn. De stad, de monumenten, de tempel en de kunst, om er maar een paar te noemen, zullen je de hele tijd visueel prikkelen. Hiermee zie je de oude Griekse cultuur belichaamd en herinnerd.

En als je niet gelooft in het orakel van Delphi, is dit misschien je kans om jezelf de waarheid achter de mythe te bewijzen. Je wordt alleen gevraagd je geest en hart te openen, en open te staan voor de mogelijkheid dat het tegendeel wordt bewezen van het geloof dat je vasthoudt. Met de legendarische mystiek van Delphi zal je zeker in de ban raken van de magie van Delphi, Griekenland.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *