Santorini

17 apr, 2023 | 0 Reacties

Wie zou denken dat een verzameling vulkanische eilanden als Santorini, Griekenland, wordt beschouwd als een hotspot voor toeristen in Europa?

Eigenlijk heeft Santorini, Griekenland, een enorme lagune te midden van zijn drie kliffen. Hij staat aan de zuidwest- en noordwestkant in verbinding met de zee. Het water is ongeveer 400 meter diep, waardoor het een perfecte haven is voor kleine en grote schepen. De havens van Santorini, Griekenland liggen allemaal in deze lagune en buiten het eiland zijn geen andere havens te vinden. De steden waaruit Santorini, Griekenland bestaat liggen allemaal hoog boven de kliffen die naar de lagune buigen.

Het Latijnse Rijk gaf Santorini zijn naam, die was afgeleid van “Sint Irene”. Het heette vroeger Kalliste en betekende “de mooiste”. Santorini, Griekenland kende enkele jaren geleden een van de grootste vulkaanuitbarstingen. Een caldera is echter het enige overblijfsel van die vreselijke dag.

Door de afwezigheid van rivieren heeft Santorini, Griekenland schaarste aan water. Vroeger vingen de mensen regenwater op van het dak van hun huizen. Nu worden de bewoners voorzien van stromend, niet-drinkbaar water door een ontziltingsinstallatie.

Santorini, Griekenland kan het best beschreven worden door het in drie eilanden op te delen. De caldera-zijde bestaat uit dorpen als Thira, Firastefani, Imerovigli en Oia. Deze kant wordt beschouwd als het bruisende commerciële centrum van Santorini, Griekenland. Het toerisme is de belangrijkste industrie en hier komen de meeste inkomsten vandaan.

De tweede zijde bestaat uit de plaatsen Kamari en Perissa, die beide populair zijn vanwege hun verzameling zwarte zandstranden. Toeristen in strandkleding trekken naar deze steden om de unieke kenmerken van het zwarte zand te ervaren. Ze zijn niet alleen een wonder om naar te kijken, maar voelen ook vreemd aan. Zwart zand is heet, vooral in het zomerseizoen. Je moet teenslippers dragen, zelfs als je alleen maar van de kust naar de zee kuiert. Een ander leuk aspect van deze delen van Santorini, Griekenland is dat ze vol zitten met bars, winkels en restaurants.

Akrotiri is het derde deel van Santorini, Griekenland dat eigenlijk een heel rustig stadje is. Toeristen zien niet vaak veel in Akrotiri, hoewel het toch een leuke plaats is om te verkennen. Het oude fort dat boven de stad te zien is, is een bekend gezicht. Het was vroeger het oorspronkelijke stadje voordat de aardbeving van 1956 het verwoestte. De twee beste Griekse stranden, Red Beach en Vlichada, liggen beide in Akrotiri genesteld.

Als je door de verschillende steden in Santorini, Griekenland dwaalt, krijg je het echte gevoel van de cultuur en de geschiedenis van het land. En als je denkt dat de nachten op het eiland doodkalm zijn, heb je het mis. De avonden komen wel degelijk tot leven.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *