Skopelos eiland

17 apr, 2023 | 0 Reacties

Er wordt gezegd dat Skopelos het groenste is van alle vele eilanden van Griekenland en als je eenmaal enige tijd hebt doorgebracht om deze magische plek te verkennen is dat moeilijk te ontkennen. Met vijf miljoen pijnbomen, vijftigduizend olijfbomen en slechts vijfduizend inwoners is het een plek waar de natuur overheerst en de hitte van de stranden wordt omringd door de koelte van de bossen. Er zijn ook veel breedbladige bomen te zien met tamme kastanjes, walnoten en eikenbomen en het eiland is beroemd om de productie van pruimen die werden gedroogd in de vele pruimenovens die een van de vele architectonische kenmerken vormen die overal op Skopelos te zien zijn.

De twee steden van het eiland Skopelos en Glossa zijn ook van groot belang, met hun prachtige huizen met pannendaken, kleurrijke luiken en balkons boven de smalle steegjes die de heuvels waarop ze liggen opkronkelen, waardoor een pittoreske maar echte omgeving ontstaat om een huis te hebben. Skopelos-stad is de hoofdstad van het eiland en heeft alle moderne voorzieningen die je nodig hebt, maar als je vanaf de met moerbeibomen omzoomde haven, door de talloze steegjes, langs de vele kleine kerkjes, naar het middeleeuwse kasteel wandelt, zou je je in een van de afgelopen eeuwen kunnen bevinden.

Skopelos is een grotendeels onbedorven eiland, dat de verwoestingen van het massatoerisme heeft weten te vermijden, maar een goede mix heeft van buitenlandse bezoekers en inwoners met Griekse toeristen en de plaatselijke bevolking.

Vaak komen bezoekers naar Skopelos om te genieten van de prachtige witte stranden en het azuurblauwe water waar het beroemd om is, maar ze vinden zoveel meer in een plaats die doordrenkt is van geschiedenis en met een sterk levende cultuur. Op een bepaald moment tijdens hun verblijf, of het nu gaat om een wandeling over een van de eeuwenoude paden, een maaltijd in een van de vele taverna’s of restaurants, of gewoon om de sfeer van dit prachtige en vriendelijke eiland op te snuiven, zijn we er zeker van dat ze zich afvragen of het mogelijk is om in zo’n paradijs te leven, en wij zijn hier om hen te vertellen dat dat zo is.

Reizen naar Skopelos wordt steeds gemakkelijker met directe vluchten naar het naburige eiland Skiathos vanuit het VK en andere landen en vluchten van Olympic airways naar Athene. Er zijn verbindingen met de Flying Catamaran, Flying Dolphin en autoveerboten naar Thessaloniki en Volos, die internationale luchthavens hebben, en Agios Constantinos voor verbindingen naar Athene.

Bevolking: 5000
Dorpen: Skopelos, Glossa, Stafilos, Agnodas, Panormos, Elios, Palio Klima, Kalogeros

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *