Vijf leuke excursies in Zante

17 apr, 2023 | 0 Reacties

Een vakantie op Zante (Zakinthos) is een geweldige kennismaking met de Griekse eilanden. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en bovengemiddelde accommodatie, en een kans om enkele interessante eilandexcursies te maken, vormen samen een onvergetelijke Griekse vakantie. Zakinthos-stad, nabij het centrum van de oostkust van het eiland, is een ideale plaats om excursies te boeken, hoewel de meeste hotels en excursiebalies boekingen kunnen aannemen. Om je te helpen je Griekse eilandervaring te plannen, volgen hier vijf uitstekende Zante vakantie-excursies.

Jeepsafari’s op het eiland
Verschillende touroperators bieden jeepsafari’s aan, een fantastische manier om het ruige, adembenemende landschap van het eiland en veel van de bezienswaardigheden zoals de Blauwe Grotten langs de kust te zien. De gidsen zijn doorgaans kundig en de tocht voert over onverharde paden door oude olijfgaarden, charmante wijngaarden en pittoreske bergdorpjes. De tochten stoppen aan een van de vele stranden waar je kunt afkoelen met een duik en veel steden sluiten aan op een boottocht naar de Blauwe Grotten. Lunchstops in plaatselijke taverna’s zijn een kans om de plaatselijke bevolking te ontmoeten. Omdat je met slechts drie tot zeven andere passagiers reist, maken de gidsen graag spontane stops.

Water Village amusementspark
Dit waterpark bij Argassi, met acht glijbanen en verschillende zwembaden, is gewoon perfect op een warme dag. Er is zelfs een speelgedeelte met kleine glijbanen en waterstralen om de kinderen te vermaken. Pak een picknick in en neem je drinken mee, want het eten en drinken is prijzig. Een gezin van vier kan rekenen op 55 euro voor een hele dagkaart en dat is behoorlijk voordelig. Als je van plan bent twee keer in een week te gaan kom je in aanmerking voor 20 procent korting. Overweeg in het hoogseizoen de middagpas, die minder dan de helft kost en nu de busbezoekers weg zijn, is het veel minder druk.

Boottocht met glazen bodem
Een van de beste manieren om het zeeleven te zien, vooral de Loggerhead schildpadden die nestelen en hun eieren leggen op de stranden langs de zuidelijke kusten, is een tocht in een boot met glazen bodem. Er zijn verschillende touroperators, maar Carretta Tours geeft je geld terug als je geen schildpadden ziet. Hun kleinere boot kan in de grotten van Keri komen en ze stoppen op Turtle Island om te zwemmen. De tocht kost 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Dagtocht naar Olympia
Tours naar deze beroemde bestemming brengen je naar de haven van Zakinthos, waar je inscheept voor de één uur durende boottocht, voordat je in een bus stapt voor de 1 uur en 30 minuten durende trip naar de stad Olympia en de historische site. Een rondleiding over de site wordt gevolgd door een bezoek aan het museum met zijn fascinerende displays. De lunch is in een restaurant in Olympia Town en dan is het weer tijd voor de bus en de veerboot voor de terugreis naar Zakinthos Town. Draag een hoed en neem voldoende drinkwater mee.

Boottocht Levante
Deze snelle cruise van een halve dag bezoekt de populairste toeristische attracties op Zante. De boot, die ongeveer 20 passagiers vervoert, vertrekt dagelijks om 8.30 uur vanuit de haven van Tsilivi. De boot vaart met snelheden van meer dan 30 knopen, waarbij je de Blauwe Grotten, Smokkelaarsgrot, de vissershaven van St. Nickolas, plus ontspannende zwemstops te zien krijgt, voordat je rond 13.00 uur terugkeert naar Tsilivi.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *